Hulp nodig bij opmeten of monteren? Laat het ons doen.

Opmeet instructies vouwgordijnen en montage:

Uw vouwgordijnen dienen de juiste afmeting te hebben. U kunt zelf meten volgens de meetinstructies. U kunt ook kiezen om het door ons serviceteam laten doen. Dit gebeurt vakkundig en secuur. We bekijken dan ook (indien u dat wenst) samen met u de mogelijkheden van montage, plaatsing en de kleur van uw vouwgordijnen. Bovendien ligt de verantwoordelijkheid voor de maatvoering na het opmeten bij Het Vouwgordijntje. Wanneer er dan ook iets verkeerd is gegaan met de afmetingen is dit vanzelfsprekend voor ons.

U heeft 2 verschillende meet- en monteer mogelijkheden. Die vind u hieronder. De keuzemogelijkheden voor het opmeten en monteren zijn:

– optie 1: Opmeten en kleuradvies
– optie 2: Opmeten, kleuradvies en direct beugels plaatsen.

(Bij optie 2 kunt u zelf de vouwgordijnen in de reeds gemonteerde beugels plaatsen. U bespaart hiermee de voorrijkosten voor een tweede bezoek.)

– Complete montage achteraf.

De tarieven zijn:

Opmeten en kleuradvies € 79,00
Voorrijkosten montage € 79,00
Montage vouwgordijn op hout € 17,50
Montage vouwgordijn op gips € 20,00
Montage vouwgordijn op beton € 27,50
Montage voor elektrisch vouwgordijnen: op aanvraag.

Wilt u een afspraak maken voor opmeten en eventuele montage? Vult u dan het onderstaande aanvraagformulier in. U kunt ook vrijblijvend contact met ons opnemen.
Stuur een mailtje naar info@hetvouwgordijntje.nl of bel naar 0412-614441.

INTERESSE?

Het Vouwgordijntje - Opmeten met de rolmaat

Opmeten met de rolmaat

Het Vouwgordijntje - Opmeten met de digitale meetstok

Opmeten met de digitale meetstok: uitermate nauwkeurig

Hoe bepaalt u de afmeting?

Let op! Het totale vouwgordijn wordt geleverd op de door u opgegeven afmeting. Het systeem inclusief steunen heeft een afmeting van 4 cm diep en 4 cm hoog. De stof wordt met klittenband op het systeem bevestigd. Het systeem is niet zichtbaar: dit valt weg achter de stof van het vouwgordijn.

Bij een klassiek of elektrisch vouwgordijn:

Lees onderstaande instructie nauwkeurig door om te weten hoe u uw klassiek of elektrisch vouwgordijn kunt opmeten of laat het opmeten door ons serviceteam uitvoeren.

HOOGTE:

De juiste hoogte is de maat van de bovenkant van het kozijn tot 1 cm boven de vensterbank of vloer. Indien u het vouwgordijn op een grotere afstand van de vensterbank of vloer wilt hangen, dan moet u hiervoor het desbetreffende aantal centimeters aftrekken.

BREEDTE:

Indien het vouwgordijn tussen het kozijn of tussen de muren komt te hangen, dan meet u de precieze maat hiertussen en trekt daar 1 cm vanaf. Het vouwgordijn zal dan aan beide kanten circa een halve cm vrij hangen. Indien het vouwgordijn in een vrije ruimte komt te hangen kunt u zelf bepalen hoe breed u het vouwgordijn wenst te hebben.

Bij top-down & bottom-up vouwgordijn:

Lees onderstaande instructie nauwkeurig door om te weten hoe u uw top-down & bottom-up vouwgordijn kunt opmeten of laat het opmeten door ons serviceteam uitvoeren.

HOOGTE:

De juiste hoogte is de maat van de bovenkant van het kozijn tot 1 cm boven de vensterbank of vloer. Indien u het vouwgordijn op een grotere afstand van de vensterbank of vloer wilt hangen, dan moet u hiervoor het desbetreffende aantal centimeters aftrekken.

BREEDTE:

Indien het vouwgordijn tussen het kozijn of tussen de muren komt te hangen, dan meet u de strakke maat hiertussen.

Instructie video opmeten voor een vouwgordijn

1. Meten voor montage tussen het kozijn (Het product wordt tegen het glas, in het kozijn gemonteerd)

 1. Meet de breedte van het glas (B. boven en onder)
 2. Haal 1cm af van de smalste afmeting
 3. Meet de hoogte van het glas (A. links en rechts)
 4. Haal 1cm af van de kortste afmeting.
Het Vouwgordijntje - Meten tussen het kozijn

2. Meten voor montage op het kozijn (Het product wordt op het kozijn gemonteerd)

 1. Meet de breedte van het kozijn (B. boven en onder)
 2. Haal 1cm af van de smalste afmeting
 3. Meet de hoogte van het kozijn (A. links en rechts)
 4. Haal 1cm af van de kortste afmeting.
Het Vouwgordijntje - Meten op het kozijn

3. Meten voor montage tussen de muren (Het product wordt aan het plafond gemonteerd)

 1. Meet de breedte tussen de muren (B. boven en onder)
 2. Haal 1cm af van de smalste afmeting
 3. Bepaal de gewenste hoogte (A. links en rechts)
 4. Haal 1cm af van de kortste afmeting
Het Vouwgordijntje - Montage tussen de muren

4. Meten voor plafond- of muurmontage met overlap (Het product wordt aan het plafond of op de muur gemonteerd)

 1. Bepaal de gewenste breedte van het product
 2. Bepaal de gewenste hoogte van het product (links en rechts)
 3. Tel 10cm bij de kortste afmeting in de hoogte.

Bekijk de kleuren van uw vouwgordijnen eerst in het echt!

Vraag hier gratis kleurstalen aan

Vraag direct uw gratis kleurstalen aan. Zo weet u zeker dat u blij bent met de stof die u bestelt. Op een beeldscherm kan de kleur namelijk afwijken en ook de structuur van de stof kunt u pas ten volle beoordelen als u deze in handen heeft. Heeft u vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag, zodat u dé perfecte goedkope vouwgordijnen op maat voor uw woning koopt.

Linnenlook, katoen of polyester: Het Vouwgordijntje is dé specialist voor het maken van vouwgordijnen voor een lage prijs. Om alvast kennis te maken met diverse gerealiseerde vouwgordijnen, kunt u terecht op onze Facebookpagina of een kijkje nemen onder referenties.

Krimptolerantie

Ieder gordijn heeft een percentage toegestane krimp, en bij iedere stof is dat anders. Veel synthetische stoffen hebben een lage krimptolerantie (1 of 2%).

Als er (veel) katoen of viscose verwerkt is in een gordijn heeft het vaak een hogere krimptolerantie. Dit houdt in dat het gordijn onder invloed van luchtvochtigheid, maar vooral bij uitwassen, een bepaald percentage mag krimpen. Dit percentage staat vermeld bij een artikel.

Heeft een artikel een krimptolerantie van 3%, houdt er dan rekening mee dat het gordijn per 100 cm. hoogte 3 cm. kan krimpen. Besteld u dus gordijnen van 250 cm. hoog met een krimptolerantie van 3% en gaat u deze wassen, dan mogen ze tot 7,5 cm. krimpen.