Als ik vouwgordijnen heb besteld, hoe gaat het dan verder?

U wordt altijd gebeld: om het opmeten door te nemen, bespreken van klinken en/of plinten, hoe u de vouwgordijnen gaat ophangen, de kleurkeuze en tot slot of wij moeten zorg dragen voor een professionele plaatsing.

Hoe moet ik mijn ramen meten?

Onder de pagina ‘Opmeten en montage‘ laten wij u zien hoe u uw ramen moet opmeten. U kunt dit ook door ons serviceteam laten uitvoeren voor een vergoeding van € 79,- (inclusief kleuradvies).

Wat is de levertijd van de vouwgordijnen?

Standaard 25 werkdagen, uitzondering eventueel mogelijk na overleg.

Kan ik de stof zien voordat ik bestel?

U kunt bij ons gratis kleurstalen aanvragen, zodat u thuis op uw gemak de stof kunt bekijken. U kunt ook bij ons in de showroom te Oss alle stoffen komen bekijken.

Hebben jullie koffie in de showroom

Natuurlijk. Echte bonen, Cappuccino, koffie crème, Lungo of Latte Macchiato. Daarnaast hebben wij thee in diverse smaken. U bent van harte welkom!

Kan ik ook overgordijnen van stof bij Het Vouwgordijntje bestellen?

Dit is inderdaad mogelijk als u een mailtje stuurt met de maten naar info@hetvouwgordijntje.nl. Vervolgens ontvangt u van ons een vrijblijvende offerte. We kunnen ze ook voor u ophangen, inclusief de rails.

Ik heb een breed raam. Kunt u hier een vouwgordijn voor maken?

Ja, wij maken in overleg vouwgordijnen tot 5,60 meter, gebruikmakend van het systeem dat we bij zware, elektrische vouwgordijnen gebruiken.

Komt er een naad in mijn vouwgordijn?

Nee, wij gebruiken uitsluitend kamerhoge stoffen waardoor u naadloze vouwgordijnen krijgt.

Kan ik ook elektrische vouwgordijnen bestellen die ik met een druk op de knop kan bedienen?

Jazeker. U kunt uw instellingen zodanig instellen dat u de vouwgordijnen tegelijkertijd of afzonderlijk van elkaar kunt bedienen.

Hoe zit het met de garantie?

Op al onze vouwgordijnensystemen zit 5 jaar garantie. Voor de voorwaarden willen wij u graag verwijzen naar artikel 16 in onze Algemene voorwaarden.

Kan ik ook vouwgordijnen bestellen die niet op de website worden vermeld?

U kunt ons bellen met uw specifieke wensen. Omdat wij produceren vanuit onze eigen fabriek zijn wij niet afhankelijk van standaard maten en modellen. Indien u onze fabriek bezoekt heeft u meer keuzemogelijkheden uit diverse stoffen.

Kan ik ook goedkope vouwgordijnen bestellen?

Soms hebben wij een rol stof over die we niet meer online kunnen aanbieden en kunnen wij deze voor een mooi prijsje aanbieden. Niet te bestellen via de website maar wel te verkrijgen wanneer u onze fabriek bezoekt.

Wilt u uw vouwgordijnen wassen?

Let op: het vouwgordijn dient niet warmer dan 30°C gewassen te worden, zonder wasverzachter!

Stap 1: laat uw vouwgordijn zakken tot de laagste stand.
Stap 2: maak de clips van de baleinen los.
Stap 3: haal de baleinen uit de tunnels van uw vouwgordijn.
Stap 4: haal aan de bovenkant de klittenband los van het aluminium systeem.
Stap 5: haal bij de onderzoom de verzwaringsstrip eruit.
Stap 6: knijp het “Child-Safety Bolletje” in en verwijder het touwtje. Let op: knoopjes niet losmaken!
Stap 7: was het vouwgordijn op 30°C.
Stap 8: haal uw vouwgordijn uit de wasmachine. Let op: niet strijken en niet in de droogtrommel!
Stap 9: hang uw vouwgordijn met de bovenkant van de klittenband gelijk met de bovenkant van het aluminium systeem.
Stap 10: schuif de baleinen door de tunnels en bevestig deze met de clips.
Stap 11: stop de verzwaringsstrip terug in de onderzoom.
Stap 12: rijg de touwtjes van boven naar beneden door de ringetjes.
Stap 13: stop de touwtjes door de “Child-safety Bolletjes” tot aan het knoopje.

U bent klaar!

Gaat er iets mis? Neem dan telefonisch contact met ons op via 0412-614441.

Bekijk de kleuren van uw vouwgordijnen eerst in het echt!

Vraag hier gratis kleurstalen aan

Vraag direct uw gratis kleurstalen aan. Zo weet u zeker dat u blij bent met de stof die u bestelt. Op een beeldscherm kan de kleur namelijk afwijken en ook de structuur van de stof kunt u pas ten volle beoordelen als u deze in handen heeft. Heeft u vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag, zodat u dé perfecte goedkope vouwgordijnen op maat voor uw woning koopt.

Linnenlook, katoen of polyester: Het Vouwgordijntje is dé specialist voor het maken van vouwgordijnen voor een lage prijs. Om alvast kennis te maken met diverse gerealiseerde vouwgordijnen, kunt u terecht op onze Facebookpagina of een kijkje nemen onder referenties.

Krimptolerantie

Ieder gordijn heeft een percentage toegestane krimp, en bij iedere stof is dat anders. Veel synthetische stoffen hebben een lage krimptolerantie (1 of 2%).

Als er (veel) katoen of viscose verwerkt is in een gordijn heeft het vaak een hogere krimptolerantie. Dit houdt in dat het gordijn onder invloed van luchtvochtigheid, maar vooral bij uitwassen, een bepaald percentage mag krimpen. Dit percentage staat vermeld bij een artikel.

Heeft een artikel een krimptolerantie van 3%, houdt er dan rekening mee dat het gordijn per 100 cm. hoogte 3 cm. kan krimpen. Besteld u dus gordijnen van 250 cm. hoog met een krimptolerantie van 3% en gaat u deze wassen, dan mogen ze tot 7,5 cm. krimpen.