Koop uw vouwgordijn, inclusief optreksysteem, bij Het Vouwgordijntje. Wij dragen zorg voor een complete service op het gebied van vouwgordijnen. Van productie tot opmeet- en montageservice, Het Vouwgordijntje helpt u van A tot Z voor uw nieuwe vouwgordijn. Plaats direct uw bestelling via onze website of neem contact op voor meer informatie. Wij denken gericht met u mee, zodat u een vouwgordijn conform uw wensen verkrijgt.

Onderdelen optreksysteem vouwgordijn

Het optreksysteem van uw vouwgordijn zorgt voor een eenvoudige bediening. U dient hiervoor enkele keuzes te maken, afhankelijk van uw wensen. De volgende keuzes dient u te maken:

 • Wijze van bediening: links of rechts;
 • Keuze van de ketting: RVS, transparant, wit of zwart;
 • Wijze van montage: kozijn, plafond of muur.

Wijze van bediening

Om te bekijken welke kant voor u het meest comfortabel is om het vouwgordijn te bedienen, houdt u bijvoorbeeld rekening met eventuele obstakels. Wanneer het bedieningsmechanisme in de hoek van een kamer zit, of precies naast een hoge kast, dan kunt u er niet goed bij. Het is dan verstandig om het optreksysteem aan de andere kant te plaatsen.

Keuze van de ketting

Dit is vooral een kwestie van smaak. Een zwarte ketting oogt vaak net wat sjieker, maar zeker bij wat lichtere stoffen kan een witte of transparante optrekketting veel beter passen.

Wijze van montage

Denkt u ook goed na over de wijze van montage. Wanneer u de vouwgordijnen “op de dag” wilt hebben, dus vóór het kozijn op de muur of het plafond, zal er wat meer stof gebruikt moeten worden. Met deze methode zal het kozijn volledig schuil gaan achter het vouwgordijn. Wanneer u HR++ of HR+++ glas heeft, wordt deze methode overigens aanbevolen. Er moet wat meer ruimte zitten tussen het glas en het gordijn zodat een thermische breuk voorkomen wordt.

“In de dag” monteren betekent dat u het gordijn binnen het kozijn wil hebben. Op deze manier zullen de vouwgordijnen een wat strakkere uitstraling geven doordat het kozijn, en dus de strakke lijnen daarvan, zichtbaar blijven.

Kies de gewenste soort vouwgordijn (transparantsemi-transparant of verduisterend), vul de juiste breedte/hoogte in, maak uw kleurkeuze en kruis uw keuzes aan met betrekking tot het optreksysteem. Na het plaatsen van uw bestelling gaan wij hard aan de slag met de productie van het vouwgordijn. Binnen circa 10 á 15 werkdagen kunt u vervolgens genieten van prachtige vouwgordijnen bij u thuis. Bent u handig en wilt u zelf uw vouwgordijnen ophangen? Geen probleem. Heeft u een handje hulp nodig? Maak dan gebruik van onze opmeet- en montageservice. Voor slechts een geringe meerprijs bent u gewaarborgd van een vakkundige plaatsing.

Koop uw vouwgordijnen met optreksysteem bij Het Vouwgordijntje

Hedendaags hebben wij al vele prachtige vouwgordijnen mogen plaatsen bij klanten thuis. Onder referenties vindt u diverse gerealiseerde projecten. Daarnaast verkrijgt u een goede impressie van de mogelijkheden door een kijkje te nemen op onze Facebookpagina. Met Het Vouwgordijntje kiest u voor een rasspecialist op het gebied van vouwgordijnen. U kunt bij ons rekenen op een scherpe prijs/kwaliteitsverhouding, ruime garantie én een snelle levering. Kom gerust eens langs in onze showroom. Wij laten graag u zien dat u bij ons moet zijn voor uw nieuwe vouwgordijn met optreksysteem.

 • Semi-transparant

  In elke gewenste maat, ook elektrisch en als Top-Down Bottom-Up
  • Licht doorlatend (als een overgordijn)
  • ‘s Avonds privacy, geen zicht
  • In diverse stofsoorten
  • In 30 kleuren
 • Transparant

  In elke gewenste maat, ook elektrisch en als Top-Down Bottom-Up
  • Zicht- en lichtdoorlatend (als een vitrage)
  • ‘s Avonds geen privacy
  • In effen en linnenlook structuur
  • In 21 kleuren
 • Verduisterend

  In elke gewenste maat, ook elektrisch en als Top-Down Bottom-Up
  • Laat geen licht door
  • Bijzonder geschikt voor de slaapkamer
  • Absolute privacy
  • In 27 kleuren

Bekijk de kleuren van uw vouwgordijnen eerst in het echt!

Vraag hier gratis kleurstalen aan

Vraag direct uw gratis kleurstalen aan. Zo weet u zeker dat u blij bent met de stof die u bestelt. Op een beeldscherm kan de kleur namelijk afwijken en ook de structuur van de stof kunt u pas ten volle beoordelen als u deze in handen heeft. Heeft u vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag, zodat u dé perfecte goedkope vouwgordijnen op maat voor uw woning koopt.

Linnenlook, katoen of polyester: Het Vouwgordijntje is dé specialist voor het maken van vouwgordijnen voor een lage prijs. Om alvast kennis te maken met diverse gerealiseerde vouwgordijnen, kunt u terecht op onze Facebookpagina of een kijkje nemen onder referenties.

Krimptolerantie

Ieder gordijn heeft een percentage toegestane krimp, en bij iedere stof is dat anders. Veel synthetische stoffen hebben een lage krimptolerantie (1 of 2%).

Als er (veel) katoen of viscose verwerkt is in een gordijn heeft het vaak een hogere krimptolerantie. Dit houdt in dat het gordijn onder invloed van luchtvochtigheid, maar vooral bij uitwassen, een bepaald percentage mag krimpen. Dit percentage staat vermeld bij een artikel.

Heeft een artikel een krimptolerantie van 3%, houdt er dan rekening mee dat het gordijn per 100 cm. hoogte 3 cm. kan krimpen. Besteld u dus gordijnen van 250 cm. hoog met een krimptolerantie van 3% en gaat u deze wassen, dan mogen ze tot 7,5 cm. krimpen.