Overgordijnen

Wij leveren uitsluitend overgordijnen in combinatie met vouwgordijnen. Bestelt u bij ons vouwgordijnen, dan kunt u bij ons terecht voor bijpassende overgordijnen. Voor meer informatie, prijzen of andere vragen verzoeken wij u om contact met ons op te nemen.

Verschillende stoffen voor overgordijnen

Net als bij vouwgordijnen heeft u voor overgordijnen de keuze uit drie verschillende opties:

  • Transparant (net als een vitrage);

  • Semi-transparant (denk aan een klassiek overgordijn);

  • Verduisterend.

Overgordijnen combineren 

Het combineren van vouwgordijnen met overgordijnen is niet alleen praktisch, het geeft ook een speels effect. Dat komt doordat de vouwgordijnen verticaal bewegen, en de overgordijnen juist horizontaal.

Het vouwgordijn wordt steeds vaker gebruikt ter vervanging van de meer traditionele vitrage. Een mooi, transparant vouwgordijn heeft dezelfde functie als vitrage en kan toch ook heel mooi staan in een landelijk interieur. Wanneer u het vouwgordijn combineert met semitransparante of verduisterende overgordijnen, geeft dat een warm, speels effect overdag, wanneer de overgordijnen open zijn. In de avond kunt u de ze sluiten zodat uw privacy gewaarborgd blijft.

Materialen

Zowel de overgordijnen als de vouwgordijnen zijn in verschillende soorten stof te bestellen. Door gebruik te maken van verschillende materialen kunt u bijvoorbeeld meer diepte creëren bij het raam.

Kleuren

Ook qua kleuren voor de beide soorten gordijnen valt er bij ons veel te kiezen. Vaak kiest men voor neutrale kleuren die mooi met elkaar combineren. Het is zelfs mogelijk om de overgordijnen en de vouwgordijnen in exact dezelfde kleur uit te laten voeren. Maar ook voor wat gewaagdere, sprekende kleurencombinaties kunt u bij ons terecht.

Overgordijnen inmeten

Het inmeten van de gordijnen komen wij graag tegen een kleine meerprijs voor u doen. ZO weet u zeker dat het goed gebeurt, en mocht er uiteindelijk toch iets niet blijken te kloppen, dan ligt de verantwoordelijkheid geheel bij Het Vouwgordijntje. U voorkomt zo dus ook eventuele extra kosten.

Maakwijze

Er zijn verschillende maakwijzen mogelijk voor overgordijnen:

  • Enkele plooi

  • Dubbele plooi (vlinderplooi)

  • Wave plooi

Hieronder ziet u een aantal praktijkvoorbeelden.

Voorbeeld: transparant linnenlook taupe met vlinderplooi

Voorbeeld: transparant linnenlook taupe met vlinderplooi

Voorbeeld van een wave-plooi 8cm

Voorbeeld van een wave-plooi 8cm

Voorbeeld vlinderplooi (ook wel dubbele plooi)

Voorbeeld van een rails met wave-plooi (kan zowel elektrisch als handbediend)

Voorbeeld een platte gordijnrails van Forest. Kan gebruikt worden voor elektrische bediening, handbediening, alle klassieke plooien en de wave-plooi.

Stoffen van Holland Haag voor de diverse overgordijnen of vouwgordijnen

Overgordijn van Holland Haag