Overgordijnen

Bent u op zoek naar overgordijnen die u wilt combineren met uw vouwgordijnen?

Dan bent u bij Het Vouwgordijntje aan het juiste adres. Als extra service voor haar klanten kunt u bij aankoop van vouwgordijnen ook mooie bijpassende overgordijnen bestellen. Geleverd in dezelfde stof. U kunt als klant gebruik maken van deze service. Zo creëert u al snel een eigen unieke look en een mooi geheel. Wanneer u een keuze maakt voor een transparant vouwgordijn kunt u door het bestellen van overgordijnen in de verduisterende stof soort snel de inkijk door passanten beperken.

Een stukje geschiedenis van de overgordijnen.

Overgordijnen betekent in het latijn: cortina. De Engelsen noemen het curtain. In de 15e eeuw noemden ze het “gordine”, wat een voorhangsel of afscherming was voor een venster, deur of bed. Vanuit het geloof zijn er burgers die juist de gordijnen niet sluiten omdat ze daarmee aangeven dat ze niets te verbergen hadden. Het gebruik van overgordijnen was vroeger voornamelijk voor het slapen. Het gaf bescherming tegen kou, stof en ongedierte. Hoe rijk men was, zag men aan de hoeveelheid stof die werd gebruikt voor het hemelbed. Als het licht aanging, werden de gordijnen gesloten. Vroeger maakte men gebruik van dure, zwaar geborduurde stoffen die niet voor iedereen betaalbaar waren. In de huidige tijd zijn gordijnen voor iedereen betaalbaar geworden.

Wilt u graag overgordijnen bestellen in combinatie met de vouwgordijnen?

Het Vouwgordijntje heeft de meest prachtige stoffen op voorraad voor deze extra service. Kom gerust een kijkje nemen in de fabriek / showroom. Zo kunt u de stoffen zelf bekijken en voelen. Beschikbaar in verschillende diktes:

Zo kunt u ook een combinatie maken van deze verschillende uitvoeringen. Hierdoor kunt u uw eigen unieke look samenstellen voor uw woning. Maak een afspraak en wij maken tijd voor u vrij. Gemakkelijk in één bezoekje al uw raamdecoratie kiezen, dat is wat Het Vouwgordijntje al jaren haar klanten aanbiedt. Bekijk de referenties zodat u een beter beeld krijgt van de service van Het Vouwgordijntje. Heeft u vragen of wilt u meer informatie ontvangen? Bel ons dan. Wij helpen u graag! Tot dan.

Overgordijnen combineren

Het combineren van vouwgordijnen met overgordijnen is niet alleen praktisch, het geeft ook een speels effect. Dat komt doordat de vouwgordijnen verticaal bewegen, en de overgordijnen juist horizontaal.

Het vouwgordijn wordt steeds vaker gebruikt ter vervanging van de meer traditionele vitrage. Een mooi, transparant vouwgordijn heeft dezelfde functie als vitrage en kan toch ook heel mooi staan in een landelijk interieur. Wanneer u het vouwgordijn combineert met semitransparante of verduisterende overgordijnen, geeft dat een warm, speels effect overdag, wanneer de overgordijnen open zijn. In de avond kunt u de ze sluiten zodat uw privacy gewaarborgd blijft.

Materialen

Zowel de overgordijnen als de vouwgordijnen zijn in verschillende soorten stof te bestellen. Door gebruik te maken van verschillende materialen kunt u bijvoorbeeld meer diepte creëren bij het raam.

Kleuren

Ook qua kleuren voor de beide soorten gordijnen valt er bij ons veel te kiezen. Vaak kiest men voor neutrale kleuren die mooi met elkaar combineren. Het is zelfs mogelijk om de overgordijnen en de vouwgordijnen in exact dezelfde kleur uit te laten voeren. Maar ook voor wat gewaagdere, sprekende kleurencombinaties kunt u bij ons terecht.

Overgordijnen inmeten

Het inmeten van de gordijnen komen wij graag tegen een kleine meerprijs voor u doen. ZO weet u zeker dat het goed gebeurt, en mocht er uiteindelijk toch iets niet blijken te kloppen, dan ligt de verantwoordelijkheid geheel bij Het Vouwgordijntje. U voorkomt zo dus ook eventuele extra kosten.

Maakwijze

Er zijn verschillende maakwijzen mogelijk voor overgordijnen:

  • Enkele plooi;
  • Dubbele plooi (vlinderplooi);
  • Wave plooi.

Hieronder ziet u een aantal praktijkvoorbeelden.

Voorbeeld: transparant linnenlook taupe met vlinderplooi

Voorbeeld: transparant linnenlook taupe met vlinderplooi

Voorbeeld van een wave-plooi 8cm

Voorbeeld van een wave-plooi 8cm

Voorbeeld vlinderplooi (ook wel dubbele plooi)

Voorbeeld van een rails met wave-plooi (kan zowel elektrisch als handbediend)

Voorbeeld een platte gordijnrails van Forest. Kan gebruikt worden voor elektrische bediening, handbediening, alle klassieke plooien en de wave-plooi.

Stoffen van Holland Haag voor de diverse overgordijnen of vouwgordijnen

Overgordijn van Holland Haag