Bent u op zoek naar overgordijnen die u wilt combineren met uw vouwgordijnen?

Overgordijnen
Ook daarvoor kunt u bij Het Vouwgordijntje terecht. Als extra service  kunt u bij aankoop van vouwgordijnen ook mooie bijpassende overgordijnen bestellen. U heeft dan de mogelijkheid om ze in dezelfde stof of dezelfde kleur te laten maken. Op deze manier creëert u een unieke look die één geheel vormt. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor een andere stof. Zo is het een mooie oplossing om een verduisterende stof te kiezen voor uw overgordijnen, wanneer uw vouwgordijnen transparant zijn. Ook een contrasterende of complementaire kleur voor uw overgordijnen is natuurlijk mogelijk. Bestel al uw gordijnen bij Het Vouwgordijntje, dan bent u in één keer klaar!

De functie van overgordijnen bij vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn vaak gemaakt van een vrij dunne stof die licht doorlaat; dat maakt ze ideaal voor het filteren van natuurlijk licht. De extra mogelijkheden van Top-Down-Bottom-Up versterkt deze functie nog eens. Door de vouwgordijnen met overgordijnen te combineren kunt u de lichtinval nog verder regelen. Met verduisterende overgordijnen kunt u het licht zelfs volledig blokkeren.

Het kan natuurlijk ook andersom: de combinatie van verduisterende vouwgordijnen met een transparant of semitransparant overgordijn biedt weer hele andere mogelijkheden op het gebied van lichtinval.

Daarnaast zal de combinatie van vouwgordijnen met overgordijnen betere thermische isolatie bieden. In de wintermaanden kunnen overgordijnen helpen om de warmte binnen te houden, terwijl ze tijdens de waremere seizoenen juist kunnen helpen om de warmte van de zon buiten te houden.

Ook het decoratieve aspect van overgordijnen mogen we niet onderschatten. Ze bieden uw interieur een warm karakter en door te spelen met kleur, textuur en patroon kunt u een persoonlijk tintje geven aan uw interieur.

Wilt u graag overgordijnen bestellen in combinatie met de vouwgordijnen?

Het Vouwgordijntje heeft de meest prachtige stoffen op voorraad voor deze extra service. Kom gerust een kijkje nemen in de fabriek / showroom. Zo kunt u de stoffen zelf bekijken en voelen. Beschikbaar in verschillende diktes:

Zo kunt u ook een combinatie maken van deze verschillende uitvoeringen. Hierdoor kunt u uw eigen unieke look samenstellen voor uw woning. Maak een afspraak en wij maken tijd voor u vrij. Gemakkelijk in één bezoekje al uw raamdecoratie kiezen, dat is wat Het Vouwgordijntje al jaren haar klanten aanbiedt. Bekijk de referenties zodat u een beter beeld krijgt van de service van Het Vouwgordijntje. Heeft u vragen of wilt u meer informatie ontvangen? Bel ons dan. Wij helpen u graag! Tot dan.

Overgordijnen combineren

Het combineren van vouwgordijnen met overgordijnen is niet alleen praktisch, het geeft ook een speels effect. Dat komt doordat de vouwgordijnen verticaal bewegen, en de overgordijnen juist horizontaal.

Het vouwgordijn wordt steeds vaker gebruikt ter vervanging van de meer traditionele vitrage. Een mooi, transparant vouwgordijn heeft dezelfde functie als vitrage en kan toch ook heel mooi staan in een landelijk interieur. Wanneer u het vouwgordijn combineert met semitransparante of verduisterende overgordijnen, geeft dat een warm, speels effect overdag, wanneer de overgordijnen open zijn. In de avond kunt u de ze sluiten zodat uw privacy gewaarborgd blijft.

Materialen

Zowel de overgordijnen als de vouwgordijnen zijn in verschillende soorten stof te bestellen. Door gebruik te maken van verschillende materialen kunt u bijvoorbeeld meer diepte creëren bij het raam.

Kleuren

Ook qua kleuren voor de beide soorten gordijnen valt er bij ons veel te kiezen. Vaak kiest men voor neutrale kleuren die mooi met elkaar combineren. Het is zelfs mogelijk om de overgordijnen en de vouwgordijnen in exact dezelfde kleur uit te laten voeren. Maar ook voor wat gewaagdere, sprekende kleurencombinaties kunt u bij ons terecht.

Overgordijnen inmeten

Het inmeten van de gordijnen komen wij graag tegen een kleine meerprijs voor u doen. Zo weet u zeker dat het goed gebeurt, en mocht er uiteindelijk toch iets niet blijken te kloppen, dan ligt de verantwoordelijkheid geheel bij Het Vouwgordijntje. U voorkomt zo dus ook eventuele extra kosten.

Maakwijze

Er zijn verschillende maakwijzen mogelijk voor overgordijnen:

 • Enkele plooi;
 • Dubbele plooi (vlinderplooi);
 • Wave plooi.

Hieronder ziet u een aantal praktijkvoorbeelden.

 • Transparant

  In elke gewenste maat, ook elektrisch en als Top-Down Bottom-Up
  • Zicht- en lichtdoorlatend (als een vitrage)
  • ‘s Avonds geen privacy
  • In effen en linnenlook structuur
  • In 21 kleuren
 • Semi-transparant

  In elke gewenste maat, ook elektrisch en als Top-Down Bottom-Up
  • Licht doorlatend (als een overgordijn)
  • ‘s Avonds privacy, geen zicht
  • In diverse stofsoorten
  • In 30 kleuren
 • Verduisterend

  In elke gewenste maat, ook elektrisch en als Top-Down Bottom-Up
  • Laat geen licht door
  • Bijzonder geschikt voor de slaapkamer
  • Absolute privacy
  • In 27 kleuren