Verduisterende vouwgordijnen zijn een mooie, sfeervolle en praktische oplossing om zowel lichtinval als inkijk tegen te gaan. Ze zijn dan ook niet alleen geschikt voor de slaapkamer, maar ook voor ramen van andere ruimtes. Ook als u binnen alle lichten aan heeft en het buiten pikkedonker is, zult u met verduisterende vouwgordijnen geen inkijk hebben.

Vele mogelijkheden

Er is veel mogelijk op het gebied van verduisterende vouwgordijnen. Naast de normale standaard vouwgordijnen kunt u bijvoorbeeld ook kiezen voor het “Top-down Bottom-up” vouwgordijn. Daarbij kan het vouwgordijn zowel aan de boven- als aan de onderkant opengezet worden. Zo kunt u veel lichtinval creëren zonder op uw privacy in te boeten. Ook kun u kiezen voor elektrische vouwgordijnen. Wij leveren deze van het merk Somfy. Ze zijn een ideale oplossing voor de grotere ramen. Met de afstandsbediening kunt u de stof dan mooi gelijkmatig opvouwen.

Verduisterende vouwgordijnen op maat

Wij maken uw verduisterende vouwgordijnen exact op maat. U heeft daarbij de mogelijkheid om zelf de afmetingen aan ons door te geven aan de hand van onze meetinstructies, maar wij kunnen het ook voor u doen. Tegen een kleine meerprijs komen onze specialisten dan bij u thuis om het vouwgordijn in te meten. Indien u dat wilt, kunnen zij dan ook samen met u overleggen over de montage, de plaatsing en de kleur en het materiaal van het vouwgordijn. Als u het meten door ons hebt laten doen, zijn wij van Het Vouwgordijntje uiteraard ook volledig verantwoordelijk voor de maatvoering.

Meer informatie

Kijkt u vooral even rond op onze site om te zien wat er allemaal mogelijk is qua type, kleuren en stoffen. U kunt al een verduisterend vouwgordijn kopen vanaf €43,-. Als u meer informatie wenst over onze verduisterende vouwgordijnen, twijfel dan niet en neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

 • Semi-transparant

  In elke gewenste maat, ook elektrisch en als Top-Down Bottom-Up
  • Licht doorlatend (als een overgordijn)
  • ’s Avonds privacy, geen zicht
  • In diverse stofsoorten
  • In 30 kleuren
 • Transparant

  In elke gewenste maat, ook elektrisch en als Top-Down Bottom-Up
  • Zicht- en lichtdoorlatend (als een vitrage)
  • ’s Avonds geen privacy
  • In effen en linnenlook structuur
  • In 21 kleuren
 • Verduisterend

  In elke gewenste maat, ook elektrisch en als Top-Down Bottom-Up
  • Laat geen licht door
  • Bijzonder geschikt voor de slaapkamer
  • Absolute privacy
  • In 27 kleuren

Bekijk de kleuren van uw vouwgordijnen eerst in het echt!

Vraag hier gratis kleurstalen aan

Vraag direct uw gratis kleurstalen aan. Zo weet u zeker dat u blij bent met de stof die u bestelt. Op een beeldscherm kan de kleur namelijk afwijken en ook de structuur van de stof kunt u pas ten volle beoordelen als u deze in handen heeft. Heeft u vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag, zodat u dé perfecte goedkope vouwgordijnen op maat voor uw woning koopt.

Linnenlook, katoen of polyester: Het Vouwgordijntje is dé specialist voor het maken van vouwgordijnen voor een lage prijs. Om alvast kennis te maken met diverse gerealiseerde vouwgordijnen, kunt u terecht op onze Facebookpagina of een kijkje nemen onder referenties.

Krimptolerantie

Ieder gordijn heeft een percentage toegestane krimp, en bij iedere stof is dat anders. Veel synthetische stoffen hebben een lage krimptolerantie (1 of 2%).

Als er (veel) katoen of viscose verwerkt is in een gordijn heeft het vaak een hogere krimptolerantie. Dit houdt in dat het gordijn onder invloed van luchtvochtigheid, maar vooral bij uitwassen, een bepaald percentage mag krimpen. Dit percentage staat vermeld bij een artikel.

Heeft een artikel een krimptolerantie van 3%, houdt er dan rekening mee dat het gordijn per 100 cm. hoogte 3 cm. kan krimpen. Besteld u dus gordijnen van 250 cm. hoog met een krimptolerantie van 3% en gaat u deze wassen, dan mogen ze tot 7,5 cm. krimpen.