Wilt u uw vouwgordijnen schoonmaken? Wanneer het voorjaar wordt en het zonnetje gaat schijnen dienen zich bij velen de schoonmaakkriebels aan. De ramen moeten gelapt, en als we dan toch bezig zijn, willen we ook graag meteen die vouwgordijnen aanpakken. Wij geven u graag tips hoe u het best uw vouwgordijn kunt schoonmaken.

Hoe kunt u het beste een vouwgordijn schoonmaken?

Begin met het afnemen van uw vouwgordijnen met een duster, een plumeau of een stofzuiger met borstelkop. Zet de stofzuiger daarbij op de laagste stand, anders zuigt de stofzuiger de stof naar binnen en dat is niet de bedoeling.

Hierna kunt u met een vochtige doek zonder schoonmaakmiddel de latten schoonwrijven om het meest hardnekkige vuil te verwijderen. Zorg ervoor dat de doek niet te nat is, anders kunnen er vlekken onstaan.

Sommige vouwgordijnen zijn voorzien van klittenband; in dat geval kunnen de vouwgordijnen eenvoudig verwijderd worden van de balk om ze te wassen in de wasmachine op een lage temperatuur. U kunt ervoor kiezen om de vouwgordijnen buiten te laten drogen, maar u kunt ze ook nat ophangen zodat ze binnen aan de balk weer drogen. Denk er wel aan dat u vouwgordijnen nooit in de droger stopt; het zou jammer zijn als ze gaan krimpen.

Wilt u het vouwgordijn met een stoomreiniger schoonmaken?

Ook dit is een goede manier om u vouwgordijnen te reinigen. U kunt het vouwgordijn laten hangen en ook hier begint u met het afnemen van het stof met een duster of de stofzuiger. Hierna kunt u de stoomreiniger instellen op de juiste temperatuur. Let erop dat u het juiste opzetstuk gebruikt. Werk in een langzame horizontale beweging en schuif langzaam stukje voor stukje op. Zet uw raam open en laat de vouwgordijnen drogen. Herhaal dit proces nogmaals wanneer u niet tevreden bent.

Meer weten?

Het Vouwgordijntje helpt u graag met het onderhouden van uw vouwgordijnen. Heeft u specifieke vragen, bel ons dan voor advies. Wij zijn dagelijks bereikbaar van 08:00 – 20:00 uur. Wij helpen u graag met het onderhouden van uw mooie vouwgordijnen. Neem ook een kijkje op de website als u uw vouwgordijnen wilt vernieuwen of wilt overstappen naar elektrisch bedienbare vouwgordijnen. Wij maken de vouwgordijnen voor u op maat!

 • Semi-transparant

  In elke gewenste maat, ook elektrisch en als Top-Down Bottom-Up
  • Licht doorlatend (als een overgordijn)
  • ’s Avonds privacy, geen zicht
  • In diverse stofsoorten
  • In 30 kleuren
 • Transparant

  In elke gewenste maat, ook elektrisch en als Top-Down Bottom-Up
  • Zicht- en lichtdoorlatend (als een vitrage)
  • ’s Avonds geen privacy
  • In effen en linnenlook structuur
  • In 21 kleuren
 • Verduisterend

  In elke gewenste maat, ook elektrisch en als Top-Down Bottom-Up
  • Laat geen licht door
  • Bijzonder geschikt voor de slaapkamer
  • Absolute privacy
  • In 27 kleuren

Bekijk de kleuren van uw vouwgordijnen eerst in het echt!

Vraag hier gratis kleurstalen aan

Vraag direct uw gratis kleurstalen aan. Zo weet u zeker dat u blij bent met de stof die u bestelt. Op een beeldscherm kan de kleur namelijk afwijken en ook de structuur van de stof kunt u pas ten volle beoordelen als u deze in handen heeft. Heeft u vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag, zodat u dé perfecte goedkope vouwgordijnen op maat voor uw woning koopt.

Linnenlook, katoen of polyester: Het Vouwgordijntje is dé specialist voor het maken van vouwgordijnen voor een lage prijs. Om alvast kennis te maken met diverse gerealiseerde vouwgordijnen, kunt u terecht op onze Facebookpagina of een kijkje nemen onder referenties.

Krimptolerantie

Ieder gordijn heeft een percentage toegestane krimp, en bij iedere stof is dat anders. Veel synthetische stoffen hebben een lage krimptolerantie (1 of 2%).

Als er (veel) katoen of viscose verwerkt is in een gordijn heeft het vaak een hogere krimptolerantie. Dit houdt in dat het gordijn onder invloed van luchtvochtigheid, maar vooral bij uitwassen, een bepaald percentage mag krimpen. Dit percentage staat vermeld bij een artikel.

Heeft een artikel een krimptolerantie van 3%, houdt er dan rekening mee dat het gordijn per 100 cm. hoogte 3 cm. kan krimpen. Besteld u dus gordijnen van 250 cm. hoog met een krimptolerantie van 3% en gaat u deze wassen, dan mogen ze tot 7,5 cm. krimpen.