Het kiezen van de juiste vouwgordijnen is voor de meeste mensen makkelijker gedacht als gedaan. De lengte en het materiaal hebben allemaal effect op de ruimte, maar de kleur van de vouwgordijnen is vaak het belangrijkst. Maar hoe weet je nu wat de juiste kleur is voor jouw vouwgordijnen? Dat gaan we in dit artikel proberen uit te leggen.

WAT KLEUR VOOR EFFECT HEEFT OP EEN RUIMTE?

Kleuren hebben verschillende effecten op een ruimte. Hoe donkerder een kleur, hoe kleiner een ruimte vaak lijkt. Als je een grote ruimte er toch knus wilt uit laten zien, dan is het aan te raden om een donkere kleur voor je vouwgordijnen te kiezen. Een lichte kleur vouwgordijnen laat een ruimte juist lichter lijken. Dit is bijvoorbeeld een goede optie voor een kleine kamer met kleine ramen.

WELKE KLEUR VOUWGORDIJNEN PER RUIMTE

Ook is het belangrijk om na te denken over welke vouwgordijnen passen bij welke ruimte. In de keuken wil je namelijk niet dezelfde vouwgordijnen als op een slaapkamer. In een slaapkamer is het verstandig om vouwgordijnen te kiezen met een dikke stof, zodat je het lekker donker kan maken als je gaat slapen. In de keuken wil je misschien wat meer daglicht creëren, maar tegelijkertijd ook wat privacy. Dan kunnen inbetween gordijnen ook interessant zijn.

WAAR MOET JE REKENING BIJ HET KIEZEN VAN DE KLEUR?

Is het alleen een kleur die je mooi vind? Natuurlijk is dat heel belangrijk! Maar wat ook belangrijk is, dat de kleur bij de meubels en de muren past. Heb je een donkere vloer hebt, dan adviseren we om een lichte kleur voor de vouwgordijnen te kiezen, zodat het ruimtelijker lijkt. Bij een donkere vloer en donkere vouwgordijnen oogt de kamer namelijk kleiner. We zijn misschien geneigd om dezelfde kleur te kiezen als onze meubels,  maar het is misschien een goede tip om een andere kleur te kiezen, maar die wel bij de sfeer van uw interieur past. Dat is gedurfd, maar het effect kan heel verrassend zijn!

INSPIRATIE OPDOEN!

Wat erg belangrijk is bij het kiezen van de juiste vouwgordijnen, is het opdoen van inspiratie. Kijk op internet naar voorbeelden die je mooi vindt bijvoorbeeld. Bij hetvouwgordijntje is het ook mogelijk om Gratis kleurenstalen aan te vragen, zodat je kan zien welke kleur je mooi vind.

Kleurenstalen zijn een goede hulp om de juiste kleur te kiezen, vraag ze hier gratis aan!

Het Vouwgordijntje - Welke kleur kies ik voor mijn vouwgordijnen

Bekijk de kleuren van uw vouwgordijnen eerst in het echt!

Vraag hier gratis kleurstalen aan

Bent u op zoek naar goedkope vouwgordijnen? Dan bent u bij Het Vouwgordijntje aan het juiste adres. Al vanaf €43,- heeft u een compleet vouwgordijn in huis! Bekijk de mogelijkheden in onze webshop en bestel uw transparante, semi-transparante of verduisterende vouwgordijnen.

Vraag direct uw gratis kleurstalen aan. Zo weet u zeker dat u blij bent met de stof die u bestelt. Op een beeldscherm kan de kleur namelijk afwijken en ook de structuur van de stof kunt u pas ten volle beoordelen als u deze in handen heeft. Heeft u vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag, zodat u dé perfecte goedkope vouwgordijnen op maat voor uw woning koopt.

Goedkope vouwgordijnen op maat kopen

U vindt bij Het Vouwgordijntje een uitgebreid aanbod aan verschillende soorten stoffen in diverse kleuren. Omdat wij onze producten in eigen fabriek vervaardigen, kunt u rekenen op een uitstekende prijs voor uw vouwgordijnen. Bovendien kunt u bij ons ook extra brede vouwgordijnen bestellen van tot wel 4 meter of meer. Hiervoor kunt u wel het beste even contact opnemen. Verder kunt u bij ons rekenen op:

  • Een snelle levering;
  • Een professionele opmeet- en montageservice;
  • Garantie van vijf jaar.

Kortom, goedkope vouwgordijnen van perfecte kwaliteit koopt u bij Het Vouwgordijntje.

Professionele opmeet- en montageservice

De prijs van vouwgordijnen is voor een deel afhankelijk van de hoeveelheid werk die u zelf kunt verrichten. Bent u handig en kunt u daarom zelf uw vouwgordijnen ophangen? Dan bent u goedkoper uit voor uw vouwgordijnen. Instructies voor het zelf opmeten en monteren van vouwgordijnen vindt u onder opmeten & montage. Daar staat ook meer informatie over onze professionele opmeet- en montageservice. Voor een geringe meerprijs komt ons team de bestelde vouwgordijnen inmeten én monteren. Zo weet u zeker dat uw raamdecoratie er straks perfect bij hangt!

Linnenlook, katoen of polyester: Het Vouwgordijntje is dé specialist voor het maken van vouwgordijnen voor een lage prijs. Om alvast kennis te maken met diverse gerealiseerde vouwgordijnen, kunt u terecht op onze Facebookpagina of een kijkje nemen onder referenties.

Krimptolerantie

Ieder gordijn heeft een percentage toegestane krimp, en bij iedere stof is dat anders. Veel synthetische stoffen hebben een lage krimptolerantie (1 of 2%).

Als er (veel) katoen of viscose verwerkt is in een gordijn heeft het vaak een hogere krimptolerantie. Dit houdt in dat het gordijn onder invloed van luchtvochtigheid, maar vooral bij uitwassen, een bepaald percentage mag krimpen. Dit percentage staat vermeld bij een artikel.

Heeft een artikel een krimptolerantie van 3%, houdt er dan rekening mee dat het gordijn per 100 cm. hoogte 3 cm. kan krimpen. Besteld u dus gordijnen van 250 cm. hoog met een krimptolerantie van 3% en gaat u deze wassen, dan mogen ze tot 7,5 cm. krimpen.