Hoe kies ik een vouwgordijn?

Het is belangrijk jezelf de volgende vragen te stellen:

1. Voor welke ruimte is het bestemd?

2. Welke functie heeft het vouwgordijn?

Voor de woonkamer kan je kiezen voor een vouwgordijn die:

– transparant is; overdag goed zicht van binnen naar buiten en geen inkijk van buiten naar binnen, ‘s avonds geen privacy

– lichtdoorlatend is; overdag redelijk zicht van binnen naar buiten en geen zicht van buiten naar binnen, ‘s avonds privacy

Voor de slaapkamer is de verduisterende vouwgordijn aan te raden, dit bevordert de nachtrust. Het laat volstrekt geen licht door.

Voor de badkamer zijn lichtdoorlatende- of verduisterende vouwgordijnen mogelijk.

Het Vouwgordijntje - Het kiezen van een vouwgordijn

Bekijk de kleuren van uw vouwgordijnen eerst in het echt!

Vraag hier gratis kleurstalen aan

Vraag direct uw gratis kleurstalen aan. Zo weet u zeker dat u blij bent met de stof die u bestelt. Op een beeldscherm kan de kleur namelijk afwijken en ook de structuur van de stof kunt u pas ten volle beoordelen als u deze in handen heeft. Heeft u vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag, zodat u dé perfecte goedkope vouwgordijnen op maat voor uw woning koopt.

Linnenlook, katoen of polyester: Het Vouwgordijntje is dé specialist voor het maken van vouwgordijnen voor een lage prijs. Om alvast kennis te maken met diverse gerealiseerde vouwgordijnen, kunt u terecht op onze Facebookpagina of een kijkje nemen onder referenties.

Krimptolerantie

Ieder gordijn heeft een percentage toegestane krimp, en bij iedere stof is dat anders. Veel synthetische stoffen hebben een lage krimptolerantie (1 of 2%).

Als er (veel) katoen of viscose verwerkt is in een gordijn heeft het vaak een hogere krimptolerantie. Dit houdt in dat het gordijn onder invloed van luchtvochtigheid, maar vooral bij uitwassen, een bepaald percentage mag krimpen. Dit percentage staat vermeld bij een artikel.

Heeft een artikel een krimptolerantie van 3%, houdt er dan rekening mee dat het gordijn per 100 cm. hoogte 3 cm. kan krimpen. Besteld u dus gordijnen van 250 cm. hoog met een krimptolerantie van 3% en gaat u deze wassen, dan mogen ze tot 7,5 cm. krimpen.